KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

maanantai 20. huhtikuuta 2009

Viihde ohi asian

Huomasin nettiuutisissa jutun, jossa kerrotaan television viihdeohjelmien olevan tätä nykyä asiaohjelmia suositumpia. Muistan myös viime vuodelta otsikon, jossa kerrottiin, että lukeminen kehittää älyä enemmän kuin television katsominen. Eli ei siis riitä, että ihmiset eivät lue enää niin paljon, vaan he myös katsovat telkusta ohjelmia, jotka ovat vähemmän sivistäviä.

JOHTOPÄÄTÖS: Kansakuntamme on vääjäämättömästi muuttumassa vähä-älyiseksi.

Toivottavasti tämä ei loukannut kenenkään tunteita. Tämä aihe ei kosketa pelkästään tiedollisella tasolla itseään sivistämistä, vaan myös hengellisiä asioita. Herran huoneessa kävijöiden määrä ei ole liiemmin lisääntynyt vuosien varrella. Päinvastoin!

Hengelliset ja tiedolliset rikkaudet eivät näytä kiinnostavan suurimpaa osaa ihmisistä.

Paljon on siis niitä, jotka haluavat käyttää suurimman osan vapaa-ajastaan TV:n viihdeohjelmien parissa. Siitä saa varmasti mukavia kiksejä ja euforisia tunnepaukkuja, mutta mutta... mitäs siitä pitemmän päälle sitten seuraa?!?

Tulevaisuuden ihminen, eli "sohvaperuna".