KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Mediamaksu tulee - Oletko valmis?


8. huhtikuuta kirjoitin siitä, että tulee TV-vero. Nooh, se onkin sitten varmaan se "mediamaksu". Sama asia, mutta eri nimi. On siinä tietysti se, että vero sana viittaa siihen, että otetaan jotain pois tuloista tai omaisuudesta. TV-vero olisi ollut siis nimikkeenä väärin, koska milläs verotat niitä joilla ei ole tuota digiboxia.

Samaan hengenvetoon sanon (taas kerran), että meillä ei ole tuota digiboxia, eikä sitä tule. Jos olisi mahdollista saada pelkästään jokin tiede/luonto kanava, niin sen voisin ottaa. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän turhaa ainakin meikäläiselle.

Mutta tämähän on joka tapauksessa jo selvää pässinlihaa. Herrat ovat asian päättäneet ja mielipidepalstojen (ja blogien) soraäänet jäävät äkkiä unholaan. Mediamaksu tulee ja meikäläinen saa sitten tukea omasta rahapussistaan kansakuntamme sohvaperunoita. Olisi sen rahan nyt jotenkin paremminkin voinut käyttää. Ennemmin antaisin sen 175 euroa paikalliselle kirjastolle, joka nyt tekee sitä sivistystoimintaa. Mutta mutta...minkäs teet....