KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Iltatoimet

Tietyt asiat toistuvat joka ilta. Pitkän päivän päätteeksi sitä joskus vain odottaa, että saisi lapset nukkumaan. Tämä vaatii kuitenkin tietyn rutiinin:

1) iltapala
2) yöpuvut päälle
3) hampaitten ja pyllykän pesu
4) kohti makuuhuonetta (joskus itkien)
5) sopivan kirjan etsiminen (joskus itkien)
6) sängyssä pomppimisen lopettaminen (joskus itkien)
7) rauhoittaminen (joskus itkien)
8) iltasadun lukeminen
9) mahdollinen rauhoittaminen sadun aikana
9) iltarukousten lukeminen
10) vessassa käyminen (2.kerran)
11) mahdollinen rauhoittaminen (taas)
12) poistuminen makuuhuoneesta

Kohdat 4-7 ovat minulle erityisen työläitä. Jostain kumman syystä asettuminen vie aina liian paljon aikaa ja verenpaineeni alkaa nousta. Paras palkinto illan aherruksesta on kuitenkin nähdä lasten nukkuvan. (Kohdan 12 jälkeen on mahdollista, että nukutus ei ole täydellisesti onnistunut ja nuorempi valuu 5 minuutin viivellä perässäsi katsomaan mitä teet.)
Nukuttamisen jälkeen voi hyvillä mielin jatkaa kirjoitustöitä tai ruveta itsekin nukkumaan.... odottaen seuraavaa aamua, joka toivon mukaan sujuu kivuttomasti...