KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Haaveita

Meillä jokaisella on varmasti monenlaisia haaveita. Ehkä tämän vuoksi vaimonikin serkkunsa Ipen kanssa kävi viemässä eilen lottokupongin Ärrälle. Tulos oli ennalta arvattavissa, eli ei voittoa...mutta ajatellaanpa niin, että mitä sitten olisi tehty, jos olisikin yllättäen voittanut tuon suuren summan rahaa?

1) Auto- ja opintolainat pois (vihdoinkin)
2) Oma talo?
3) Ulkomaille?

Mutta mitäs sitten? Ryhtyisinkö suureksi hyväntekijäksi ja auttaisin hädässä olevia? Lahjoittaisinko rahaa järjestöille, jotka tukevat vähäosaisia? Paljonko antaisin kirkolle ja entäs ystäville ja sukulaisille? Entäs kaikki ne, jotka pyytäisivät tämän jälkeen apua... laulaisiko puhelin päivästä toiseen ja soisiko ovikello koko ajan? Osaisinko viettää enää normaalia elämää?

Tietysti, voi käydä niinkin, että sulloisin kaiken rahan pankkiin ja ryhtyisin keräämään sitä vielä enemmän enkä raaskisi luopa siitä ollenkaan. Muuttuisinko Roope-ankaksi, jonka ainoana haaveena on saada lisää rahaa? Siinä olisi sitten lapsilla ihmettelemistä, kun eräänä päivänä siirryn täältä iankaikkisuuteen...

Niin ihanteelliselta ja korkealentoiselta kuin tämä saattaa kuulostaakin, niin olen melkeinpä kiitollinen siitä, ettei tuollaista summaa tule tililleni. Raha ei takaa onnellisuutta, vaikka elämisen puitteet muuttuisivat kuinka hienoiksi. Ihan oikeesti!