KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

torstai 26. elokuuta 2010

Kannattaako ottaa rokotus?

Jälleen kerran aivan loistavaa rokotushysterian lietsontaa kautta kaikkien tiedotusvälineiden!
En halua vähätellä sitä, etteikö rokotuksissakin ole mahdollisuus sivuoireisiin. Näinhän on kaikkien lääkkeiden suhteen. Vai ovatko ihmiset unohtaneet, että jokaisessa perinteissäkin särkylääkepaketissa on se tuhanteen kertaan taitettu paperi, jossa on pienellä präntättynä että joillakin lääke voi aiheuttaa sitä taikka tätä.

Jotta voisimme tulevaisuudessa välttyä tällaiselta, niin rokotusten lisäksi seuraavat asiat tulisi ehdottomasti kieltää:

AUTOILU: Lähes joka päivä joku kuolee tieliikenteessä Suomessa.

LENTOMATKUSTUS: Todennäköisyys kuolla on 1 : 9 200 000 (25 parhaan lentoyhtiön keskiarvo).

UIMINEN: Joka kesä useita ihmisiä hukkuu (myös sepalus kiinni).

LYHYET/PITKÄT UNET: Toistuvat liian lyhyet tai pitkät unet lisäävät kuolleisuusriskiä

LIIAT VITAMIINIT: Esim. liiallinen A-vitamiinen käyttäminen lyhentää elinikää n. 16% todennäköisyydellä.

HUVIPUISTOT: Yhdysvalloissa kuolee keskimäärin 5 ihmistä vuodessa huvipuistossa tapahtuneessa onnettomuudessa. Suomessa todennäköisyys on pienempi, mutta turha ottaa riskiä!

SÄHKÖ: Sähköpaloihin ja sähköiskuihin kuolee vuosittain moni ihminen.

HIRVET: Tieliikenteessä 5 kuollutta ja 148 loukkaantunutta vuonna 2009, kiitos hirvien. Tietysti, autoilun kieltäminen ratkaisisi tämän ongelman samalla kertaa.


Listaa voi jatkaa lähes loputtomiin, mutta edellä mainittujen asioiden kieltäminen on jo suuri harppaus parempaan.