KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

torstai 28. lokakuuta 2010

Kysymyksiä aikuskripalla

Tässä on jo reilun kuukauden verran pidetty aikuiskristinoppikoulua. Tavallisista esitelmistä poiketen ovat kokoontumiset pitäneet sisällä paljon ryhmätyöskentelyä. Eli lyhyt alustus, jonka jälkeen esitän (ryhmiksi jakaantuneille) kripalaisisille muutamia kysymyksiä. Näitä he sitten pohtivat keskenään ja keksivät vastauksia ja toisaalta lisäkysymyksiä joista sitten keskustellaan lisää. Tavoitteena on tietysti se, että ihmisille ei jaeta valmiiksi puruskeltuja asioita, vaan niitä todella saa miettiä. Toisaalta, minä kirkon työntekijänä opin todella paljon lisää kriparilaisiltakin.
Tässä muutamia kysymyksiä joita esitin heille liittyen kirkkoon ja jumalanpalvelukseen:

1. MITÄ TIESIT TAI OLIT KUULLUT ORTODOKSISESTA JUMALANPALVELUKSESTA?


2. PELKÄSITKÖ TAI PELKÄÄTKÖ EDELLEEN TEKEVÄSI JOTAIN VÄÄRIN KIRKOSSA?


3. ONKO ASIOITA JOISTA VOI HUOMAUTTAA KIRKOSSA?


4. ONKO ORTODOKSINEN JUMALANPALVELUS ULKOKULTAINEN?


5. ONKO KIRKOSSA TAI JUMALANPALVELUKSESSA ASIOITA, JOTKA OVAT AINA ASKARRUTTANEET MIELTÄSI?