KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

torstai 21. lokakuuta 2010

Tärähtänyttä ja puhkipalanutta kuvausta


Joskus sitä tulee vielä käppäiltyä luonnossa ja vähän muuallakin. Vielä pari vuotta sitten kanniskelin aina mukanani pientä Canonin Ixusta. Joku se sanoi minulle, että "osta kuule järjestelmäkamera". Minä taas sanoin, että rahan haaskausta. Yhtä paljon siitä on minulle hyötyä kuin kalliista konjakista tai hyvästä sikarista. Kummastakaan en tajua yhtään mitään.Jos näen jotain kivaa ja kaunista, niin otan siitä kuvan. Monesti kuvat ovat tärähtäneitä, huonosti rajattuja tai puhkipalaneita. Alussa kuvittelin, että kuvat ovat hienoja. Laitoin niitä jopa Harhakuva sivustolle, josta sain kyllä aika nopeasti jäitä niskaan oikeilta valokuvaajilta.


Otan kuitenkin edelleen silloin tällöin valokuvia. Yleensä omaksi iloksi ja huvin vuoksi. Sovellan tässä samaa periaatetta kuin marjastuksessa ja sienestyksessä: Tärkeintä ei ole saalis, vaan tekeminen. (Moni valokuvaaja olisi tästä täysin eri mieltä).


Heitin tänne tekstin sekaan nyt ihan sattumanvaraisesti muutaman otoksen. Ei edes parhaimmasta päästä, mutta kuitenkin vuodenaikaan sopivia. Kuvat noudattvat myös jotenkuten vuorokaudenaikoja.