KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Muistoja partiosta

Niin, sitä tuli aikoinaan oltua aika aktiivisesti mukana partiotoiminnassa. Olin suhteellisen ylienerginen kaveri siihen aikaan, joten ihmettelen oikeastaan etten saanut sieltä lemppuja.

Mukavimmat muistot ovat leireiltä. Monia tapahtumat ovat jääneet mieleeni. Kylmät talvet ja kaminateltta ja kaverin paleltuneet kädet. Kaiken kukkuraksi tuolla leirillä naapuriteltan katto paloi. Huh ja hei.

Vielä palaa mieleeni tapaus, jossa lähdimme teltasta parin kaverin kanssa pimeään seikkailemaan ja taskulampusta loppui sitten patterit. Suunnistimme takaisin kohti telttaa, kunnes tuli sellainen olo, että sitä ei ikinä löydy. Pysähdyimme paikallemme ja aloimme huutamaan apua. Hetken kuluttua 5 metrin päässä syttyi taskulamppu ja kaverini Pete astui ulos teltasta: "Mitä ihmettä te möykkäätte täällä!?!" - Lähestulkoon nolo juttu, mutta pahuksen hauska näin jälkikäteen :)

Kerran hukkasin taskulampun teltassa. Käänsin makuupusiin nurinniskoin, tarkistin makuualustan alta, kavereitten makuualustojen alta, omasta repusta.... ei löytynyt mistään. Tajusin pitkän etsinnän jälkeen, että omalla taskulampullahan sitä oli tullut omaa taskulamppua etsittyä. - Lähestulkoon nolo juttu, mutta pahuksen hauska sekin.

Kerran kiipesin partikämpän katolle. Mukanani oli pahvilevy, jolla sitten tukin suvupiipun. Mökin väki ei jäänyt neuvottomaksi. Taas kerran ystäväni Pete kömpi esiin ja heitti tikalla minua sääreen niin, että tikka jäi siihen pystyyn. Siinä vaiheessa otin suosiolla pahvilevyn pois savupiipun päältä. - Lähestulkoon nolo juttu, mutta sekin hauska näin jälkikäteen.

Parhaimmat elämäni naurut olen saanut partioleireillä. Siis mukavaa on ollut. Taidanpa pistää omat muksut partioon. Oppivat tuntemaan kasvit ja eläimet, oppivat suunnistamaan ja suojelemaan luontoa... ja todennäköisesti heilläkin tulee olemaan pahuksen hauskaa.