KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

maanantai 16. maaliskuuta 2009

Viime vuosituhannen kamaa

Olen sitä ikäpolvea, joka vietti lapsuusvuosia kultaisen 80-luvun aikana. Erityisesti TV-sarjoista on häilyviä muistoja jäljellä. Kiitos internetin, näitä muistoja on voinut hieman verestää. Wikipediasta löytyy tarkkaa tietoa eri 80-luvun sarjoista ja elokuvista. Ylen arkistoista ja YouTubesta löytyy sitten ihan videomateriaaliakin, jota olen silloin tällöin ajankulukseni katsellut.

Mitäs sarjoja sitä 1980-luvulla elänyt pikkupoika sitten katseli?
(Olen linkittänyt osan sarjoista, jos joku haluaa verestää omaa muistiaan)
Mieleen tulee heti Taisteluplaneetta Galactica (siis se ainut ja oikea). Robin of Sherwood, Street Hawk, Paul Hogan Show, Kultainen apina, Ritari Ässä ja Muppet Show. Erityisesti jäi mieleen myös mykkäkomediasarja Orkesteri, joka oli erityisen hauska.
Kotimaisista lastenohjelmista Pikku Kakkosta tuli katsottua riittävästi. Erityisesti Karvakuonot, Pelle Hermanni sekä Lasse Pöystin (ruskeassa villapaidassa) kertomat iltasadut olivat tosi mukavia. Kasmasiini oli myös hyvä nuortenohjelma, jossa pyöri hyvä sarja nimeltä “Kuka uskoo haikaraan”.

Ollaan sitä oltu aika TV:n orjia jo pienenä. Ja kyllähän sitä katseli lisäksi vanhempien kera Dallasta, Dynastiaa, Falcon Crestia ja Lemmenlaivaa, vaikkei niistä paljoa mitään tajunnutkaan. Enkä varmaan vieläkään tajuaisi.

Nuo kaikki vanhat sarjat ovat siis edelleen häilyvästi mielessä. Nyt kun niitä on vilkaissut sitten jälkikäteen niin on voinut vain todeta, että kyllä ne jostain syystä näyttivät paljon paremmilta silloin viime vuosituhannen puolella. Mutta kyllä niitä edelleenkin katselee... tulee ihan lapsuus mieleen...