KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Hätävarjelun liioittelua

Tässä on nyt kuultu yhden jos toisenlaisia ohjeita liittyen sikainfluenssaan. Kirkon piirissäkin on annettu paikallisia ohjeita niin Suomessa kuin myös ulkoimailla. Itse pidän tätä nykyistä menoa lähes hätävarjelun liioitteluna. Ja kuinka niin?

Kuten on jo todettu, kyseistä tautia ei lueta enää erityisen vaaralliseksi tartuntataudiksi. Onhan se toki jossain vieressä vaarallinen. Joku kertoi minulle, että Suomessa kuolee vuosittain 2000 ihmistä influenssaan. Se on aika paljon ja varmasti monet uhreista ovat olleet pitkäaikaisia vuodepotilaita. Tämän vuoksi se ei varmaan ole tilastollinen ihme. Mutta olisi hyvä herätä siihen, että kyllä ne muutkin, "tavalliset" influenssat ovat kaataneet ihmisiä.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tämä on ensimmäinen kerta kun jotain pöpöä ja sen siirtymistä paikasta toiseen on päätetty seurata suurennuslain alla ja tämän vuoksi jokainen tartuntatapaus tuntuu lähes katastrofilta!

Itse olisin melkein kiitollinen jos saisin kyseisin taudin jo nyt, koska niillä on todistettavasti tapana ärhäköityä ja muuttua entistä sitkeämmiksi ajan kuluessa.

Entäs sitten sikainfluenssa ja kirkko? Voin sanoa, että meidän seurakunnassa ei ole tällä hetkellä syytä tehdä mitään poikkeusjärjestelyjä. Jokaisen tulisi osata pestä kädet sekä aivastaa ja niistää sivistyneesti. Jos on ulkona liikkeellä, eikä pysty pesemään käsiä heti, niin hyvä tapa on niistää vasemmalla kädellä ja kätellä oikealla kädellä.

Minulla henkilökohtaisesti ei ole aikomusta ryhtyä suhtautumaan varauksella toisiin ihmisiin. Nykyään suhtaudutaan muutenkin jo epäluulolla ja tietyllä etäisyydellä toisiin. Tälläista hätävarjelun liioittelua ei tosiaankaan tarvita luomaan lisää etäisyyttä kanssaihmisiin. Kättelen tai suutelen poskelle ihan tuosta vaan, jos kyseinen ihminen on itse siihen valmis.

Eli, kätelläänkö...