KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

torstai 1. lokakuuta 2009

Energiansäästölampuista

Pidän itseäni suhteellisen vihreästi ajattelevana ihmisenä. Säästetään luontoa ja säästetään yleensä samalla myös laskussa. Energiansäästölamppujen osto kirpaisee tietysti kertaluontoisesti, mutta kyllähän ne sitten toimivatkin pitempään, vai miten lienee?

- Ainakin vessan uusi energiansäästölamppu paloi ihan kolmessa kuukaudessa. Oletan, että se oli viallinen versio.
- Kirkon seinävaloihin ei istu nämä uudet lamput, kun niissä on niin leveä alaosa. Eli, lamppu ei vain yksinkertaisesti kierry pohjaan saakka. Hmm, tämä aiheuttaa jo hieman päänvaivaa. Ostanko uudet seivävalot, vai pyydänkö sähköasentajaa muuttamaan kaikki 8x3 seinävalaisinta sellaiseksi, että uudetkin lamput siihen kiertyy?

On se muuten kumma, että tässä kehityksessä ei ulkonäkö ja käytännöllisyys näytä painavan paljoa mitään. Joku tiesi vielä sanoa, että ne sisältävät elohopeaa, joten ne ovat vielä kaiken kukkuraksi ihan puhdasta ongelmajätettä. No, niin...mitäs nyt sitten?

Siirtymäaika olisi kenties sittenkin saanut olla hieman pitempi, jotta Pelle Peloton olisi keksinyt sirommat ja toimivammat lamput. Mutta mitäs sille nyt sitten voi??? - Ei mitään!

En ole tyytyväinen tilanteeseen. Eikä ole suurin osa suomalaisista tyytyväisiä poliitikkojen toimintaan, mutta eivät hekään sille mitään voi? Eihän meiltä ole ennenkään kysytty mielipidettä ennen seuraavia vaaleja, joten...
Ei muuta kuin uudet lamput säätölekalla kiinni kierteisiinsä ja poliitikot jatkakoot entiseen malliin. Eihän yksittäinen kansalainen ei ole ennenkään tiennyt mitään lampuista tai politiikasta!