KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Taas tunnustus

Euroviisut eivät jaksa kiinnostaa minua, vaikka niistä kyllä löytyy paljon kiinnostavia asioita. Ehkä ensimmäinen tekijä, mikä saa minut ei-kiinnostuneeksi on se, että euroviisuilla on loppujen lopuksi hyvin vähän tekemistä sen kanssa, että osaako joku laulaa vai ei. Sen sijaan politiikka näyttää vaikuttavan niissä huomattavasti enemmän.

Toinen, närästämisen arvoinen asia on se, että jos kysymys on EUROviisuista, niin sen pitäisi käsittää europpan alueet. Maantieteellisesti esimerkiksi Turkki ja Israel kuuluvat jo Aasian puolelle (ja Venäjän euroopan pitäisi loppua Uraliin). Tämän sanon ihan saivartelun nimissä.

Tietysti kaikki kunnia niille, jotka laulavat viisuissa. Harmi kun Suomella ei ole maana kunnollista poliittista liittoutumaa tai muita sympatiaa herättäviä syitä ansaita enemmän pisteitä.

Ehkä jonain päivänä opin arvostamaan viisujakin toisella tavalla. Ilotulitusta voin kuitenkin katsoa Uutena Vuonna ja discovaloja discossa. Politiikkaa ja lähes sairaanomaista kansallisuusintoa kuulee uutisista joka päivä. Ja pisteitäkin voi keräillä vaikka millä tavoin. Ja jos haluaa kuullaa oikeata laulua, niin sitä varten on CD-soitin.

Joten siihen asti.... avskjed!