KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

keskiviikko 26. elokuuta 2009

"BB-tähti kuoli"

Otsikko on erittäin harhaanjohtava, sillä mitään tällaista ei tietääkseni ole tapahtunut. Yritin vain keksiä mahdollisimman myyvän otsikon. Yhtä hyvän olisi voinut saada mainitsemalla taikasanat: Salkkarit, Matti Nykänen, onnettomuus, hengenvaara, seksi, paljastus, Rva X kertoo kaiken, jne.

Löydämmekö yhteistä nimittäjää näille edellä mainituille "taikasanoille"?

1) Kaikki TV:n reality- ja saippusarjojen paljastukset herättävät kiinnostusta.

2) Tietyt julkkikset saavat paljon otsikkotilaa, liittyi se sitten rattijuopumukseen, kapakkatappeluun tai uskoontulemiseen. Myyvä otsikko on myös jonkin sortin paljastus oman tai toisen yksityiselämään liittyen.

3) Kuolema. Mitä traagisempaa sen parempi. Jos kukaan ei ole kuollut, niin otsikko voidaan muovata sellaiseksi, että se pieni naarmu kädessä on muuttunut vähintäänkin raajan irtoamiseksi. Hyvä etusivun otsikko voisi olla myös esimerkiksi: "Poikien tulitikkuleikkien karmea loppu". Sisäsivulta löytyy sitten postimerkin kokoinen juttu siitä, kuinka pojat polttivat vanhan patjan saunan takana ja yhdelle tuli palohaava sormeen.

Aion nyt hieman ylpeillä omilla saavutuksillani. En ole reiluun neljään vuoteen ostanut iltapäivälehtiä tai niihin rinnastettavia tuotoksia. Kohta tulee myös puolitoista vuotta siitä, kun digiboxi lensi meidän huushollista pihalle.

Välillä tulee hieman "sivistymätön" olo, kun huomaa olevansa ainoa keskusteluseurueen jäsen, joka ei tiedä, mitä Salkkareissa on viimeksi tapahtunut. Myös BB ja Maajussille morsian, kuuluvat näemmä jokaisen suomalaisen yleissivistykseen.

Aion nyt tehdä paljastuksen. Ilman näitä lehtiä ja TV-sarjojakin voi elää!!! Jos minä saan aikani kulumaan täällä maaseudun rauhassa ilman niitä, niin toki saatte tekin. Esimerkiksi kirjahyllyt pursuavat lukemattomia kirjoja. Miten onnistuu itsensä sivistäminen esimerkiksi kirjojen avulla?

Kokeilkaa huvin vuoksi...