KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kuulumisia ja linkki päivän opetuspuheeseen

Heti alkuun linkki parin vuotta sitten kirjoittamaani opetuspuheeseen publikaanista ja fariseuksesta.

Mitäs minulle sitten muuta kuuluu?
Töitä teen ja siinä ohessa lueskelen sitä ja tätä. Olen myös yrittänyt käydä läpi digikuvia joita koneeni näyttää olevan aivan pullollaan. Seurakuntaan on saatu videotykin lisäksi kunnollinen valkokangas, jonka ansiosta seurakunnan kuvakuulumisia voi näyttää esimerkiksi kirkkokahvien yhteydessä omille seurakuntalaisille tai yhtä lailla seurakuntaan saapuville vieraille. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten kuvaukseni seurakuntamme kauniista tsasounista ja niiden praasniekoista pääsevät aivan uuteen ulottuvuuteen.


Videotykki tuo myös aivan uuden mahdollisuuden moniin esitelmiin ja luentoihin.

Mutta huoli pois! Minä en ainakaan vielä aio tehdä powerpoint esityksiä, vaan käytän vain kuvia ja mahdollisesti videoita opetukseni tukena. Ei powerpointissa mitään vikaa ole. Käytännössä kyse on kuitenkin ihan samoista kalvosulkeisista, joita 90-luvulla vielä voimallisesti harjoitettiin.
Itse asiassa siihen liittyen on seurakunnassamme on vielä toimiva piirtoheitin, joka on suhteellisen uusi. Se hankittiin vuonna 1976. Kaapiston kätköistä löytyi myös toimiva diaprojektori, joten kaikkia pientä näperreltävää olisi tarjolla, jos aika sattusi jostain syystä käymään pitkäksi.

Videotykki ja keräämäni kuvamateriaali pääsevät testiin tällä viikolla, kun Joensuusta saapuu vieraita seurakuntaamme. Saas nähdä miten tässä käy.

Mutta näissä merkeissä mennään. Elossa ollaan ja paastoa kohti kuljetaan.