KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Nettiä roskaavaa markkinointia

Huom! Seuraava blogikirjoitus ei pidä sisällään teologisia viisauksia.Kirjoitin aikanaan blogissani siitä ilmiöstä, jossa lukuisat puhelinmyyntifirmat  tyrkyttävät kohtuuttoman hintaisia netin näkyvyyspalveluita yrityksille. LINKKI

Ongelmaksi silloin ja edelleen näyttäisi nousevan se, että yrityksen omat kotisivut hautautuvat näiden palveluntarjoajien alle. Yrityksen omista sivuista löytyy yleensä kaikki tarvittavat perustiedot kuten puhelinnumerot, osoitteet ja ajo-ohjeet, aukiolo, tuotekuvaukset, hinnat ja henkilökunnan esittely. Näiden näkyvyysfirmojen sivuilta löytyy yleensä ainoastaan katuosoite ja puhelinnumero (sekä  hyvässä lykyssä myös linkki oikeille yrityksen sivuille).

Tein tässä empiiristä tutkimusta etsiessäni Valtimon Rakennuspalvelun omia kotisivuja. Siirryin yksityiseen selaustilaan, jolloin aiemmat salaustottumukset eivät vaikuta hakutulokseen. Googlettamalla hakutuloksia tuli 72.800 kappaletta ja mm seuraaville sivuille:

webinfo
suomenyrityshaku
kainuu.suomenrityshaku
en.finder
fi.kompass
suomenyritykset
kauppalehti
fonecta
directa
sv.finder
yritys.taloussanomat
finder
yrittajat
eniro
yritysopas
cylex
yritystele
osuma
tupalo
nordicnet
telehaku
rakennusyritykset
numerokanta
onesource
oyk
rakentajatele
sotkamo
findit
wastuae
teollisuusinfo
mintportal
abc
16100
rakennuskanta
aarre
syhi


Käytännössä monet näistä hukutuloksista toistuivat useaan otteeseen. Läheskään kaikki hakutulokset eivät ole kaupallisia markkinointiyrityksiä, vaan ihan tavallisia kunnallisia sivuja yms. Joka tapauksessa jaksoin kahlata läpi 200 hakutulosta, jonka jälkeen luovutin. En siis löytänyt yrityksen omia kotisivuja tällä tavoin.

Ajattelin kuitenkin kokeilla toisella tavoin ja vaihdoin Bingin hakukoneeksi ja pistin taas hakusanaksi Valtimon rakennuspalvelun…
… ja kas kummaa. Hakutuloksia 102 kappaletta, joista ensimmäisenä yrityksen omat sivut!

Mieleen heräsi monia ajatuksia. Onko mahdollista, että Google tietoisesti estää haettavan yrityksen oman kotisivun näkymisen hakutuloksessa? Ja jos näin on, niin paljonko markkinointiyritykset pulittavat siitä Googlelle? - Tämä kaikki pelkkää spekulointia, mutta joku fiksumpi varmaan osaa kertoa totuuden.

Päivän opetus taitaa olla siinä, että on vähemmän tunnetulla hakukoneella voi oikea osoite löytyä paljon nopeammin. Lisäksi on edelleen täysin turhaa maksaa sellaisesta markkinoinnista yrityksille, jotka eivät aiheuta muuta kuin turhanpäiväisen informaatiokaaoksen nettiin.


Jos meillä kerran on olemassa puhtaanapitosäännökset ihan tässä normaalielämässä, niin saman voisi ulottaa koskemaan myös bittimaailmaa.

ROSKAAMINEN KIELLETTY!