KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Jostain on aloitettava

Miksi ihmiset pitävät blogeja? Ovatko ne todella päiväkirjoja niin kuin väitetään? Eivätkö päiväkirjat ole kuitenkin sellaisia joihin kirjoitellaan äärimmäisen henkilökohtaisia asioita? Nettiin ei viitsi kirjoittaa kaikkea henkilökohtaisuuksia... se voi kostautua.
Voiko sitten kirjoittaa kaiken mitä haluaisi sanoa? Aina löytyy niitäkin, jotka haluavat hyötyä toisen rehellisyydestä, tai sitten he vain haluavat mojauttaa oikein kunnolla. Kovimman kohtelun tässä elämässä saavat ne jotka sanovat ääneen sen mitä ajattelevat. Nostan heille hattua!

Blogeilla varmastii halutaan kuuluvuutta ja kenties julkisuuttakin omille ajatuksille. Itse näen tämän ensisijaisesti terapeuttisena toimenpiteenä. Ihmisen mieli ei ole läheskään pohjaton. Asioita on pakko purkaa keinolla jos toisella. Blogi on hyvä vaihtoehto sille...

Mikä sitten on päivän miete?
Kenties se, että meidän perheeseen tuli uusi TV.
Se oli muuten työn ja tuskan takana. Telkkareitahan löytyy joka liikkeestä, mutta ei sellaista enää missä EI ole sisäänrakennettua digiviritintä.
Hetkinen... kuka edes haluaa telkkaria, jossa ei ole digiviritintä?!?
- Meidän perhe!

Jos ei ole digiboxia ulkoisena tai sisäisenä, niin ei tartte olla TV-lupaa. Aivan oikein. Meillä ei katsota telkkua. Ainostaan piirrettyjä tai jotain DVD- sarjoja... siinä kaikki. Eli telkku on vain ja ainostaan DVD-levyjen katselua varten.

Kohta tulee vuosi täyteen, kun luovuttiin digiboxista. Kiitos vaimoni :) Idea oli ihan loistava. Ajan on näemmä saanut kulumaan erinomaisesti ilman saippusarjoja ja uutisia. Suosittelen lämpimästi. Ajan voi kuluttaa perheen hyväksi tai sitten mahdollisuuksien mukaan lisäämällä älyllistä pääomaa lukemalla. Vaihtoehtoja löytyy.

Yhtenä vaihtoehtona on istua tietokoneen ääressä kirjoittamassa ensimmäistä blogia...