KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Radioliturgiasta ja kuorosta

Meillä oli pitkästä aikaa liturgian radiointi Nurmeksesta. En muista koska meillä on viimeksi on ollut radiointia, mutta valehtelematta siitä on yli 5 vuotta (voi olla jopa 8 vuotta). Seurakunnat eivät radiointeja itselleen varaa, vaan niitä jaetaan. Pitää olla joka tapauksessa kiitollinen siitä, että meillä oli mahdollisuus jakaa toimittamamme liturgia kaikkien kuultavaksi.

Kuorolle kuuluu myös erityinen kiitos. Puhutaan kuitenkin kymmenistä tunneista, mitä kuorolaiset ovat uhranneet harjoituksiin. Ei voi muuta kuin ihailla heidän sitoutumisen astetta kuorotoimintaan. Tämä ei koske pelkästään radiointia, vaan myös muitakin jumalanpalveluksia. Esimerkiksi monet kuorolaiset lähtevät mukaan laulamaan hautajaisia.
Voisi äkkiseltään ajatella, että normaalia työtä tekevät ihmiset jäisivät lauantaiaamuna ennemmin sängyn pohjalla makaamaan, kuin lähtisivät hautajaisia laulamaan. Mutta näin se vain on, että he haluavat omasta vapaasta tahdosta mennä laulamaan. Tästä olen äärettömän kiitollinen.
Positiivista palautetta kuoron toiminnasta on tullut reippaasti. Itse olen tätä palautetta liian harvoin välittänyt kuorolaisille. Muutenkin annan palautetta välillä hieman hassusti. Radiointia edelsi aamulla kuoroharjoitus ja kysyttiin, että miltä kuulosti. Vastasin leikkisästi, että "ihan jees". Mutta todellisuudessa se on tietysti paljon enemmän kuin "ihan jees".

Onneksi meillä on näitä ihania kuorolaisia, kaikkien muiden ihanien vapaaehtoisten lisäksi.

Radioliturgia on kuunneltavissa TÄÄLTÄ.

Kuvia radioinnista seurakunnan Facebook sivuilla, sekä
kuoron omilla sivuilla