KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kuvakuulumisia saaristosta 1

Olen Paraisilta kotoisin. Tästä syystä loman tullen menen siellä käymään. Ajattelin nyt laittaa lomakuulumisia valokuvien muodossa. Suuria teologisia tai muitakaan viisauksia ei ole siis tiedossa. En laita kaikkia kuvia heti yhdellä kertaa, vaan pienissä erissä. Tässä ensimmäisessä sarjassa on kuvia Paraisten "Vanhasta Malmista" ja keskiaikaisesta pyhän Simonin harmaakivikirkosta. Museoviraston sivuilta löytyy kummastakin enemmän tietoa. LINKKI
Tässä talossa on Runeberg asunut.Antiikkia, antiikkia...tai ainakin pihakirppistavaraa Vanhalla Malmilla.Uudempi Malmi (eli Paraisten keskustaa).

 
Peruskorjausten yhteydessä on vanhoja kattomaalauksia tuotu taas näkyviin. Eräässä vaiheessa kirkon kaikki seinät olivat valkoisiksi kalkittuja.


Parvia kiertävät kuvat pyhistä ihmisistäAlttaritaulu
Ikkunoiden edessä riippuu purjealusten pienoismalleja. Taustalla näkyy kirkon kellotorni.