KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

perjantai 14. tammikuuta 2011

Blogini

Helmikuussa 2009 aloin pitämään tätä blogia. Juttuja on kertynyt 276, joista jotkut ovat kyllä täysin hyödyttömiä parin rivin huomautuksia. Siitäkin huolimatta kirjoitettavaa on näemmä riittänyt.

Blogin alkuperäinen ja samalla myös nykyinen tarkoitus on toimia jonkinlaisena aivoitukseni ukkosenjohdatimena. Kun jokin asia häiritsee, niin siitä tekee mieli kirjoittaa joitain. Oletusarvona ei ole siis ollut julkisuushakuisuus, vaan ainoastaan halu kirjoittaa joitakin asioita ylös. Näitä samoja ajatuksia olen myös joskus kirjoitellut sitten meidän paikallislehteenkin.

Blogin pitäminen ei ole kovin vaikeaa. Kuvien ja muiden tilkkeiden asettelu käy melko vaivattomasti. Minä en ole jaksanut enkä viitsinyt panostaa ulkoasuun, josta voisi tehdä hyvinkin näppärän näköisen. Paljon mukavampaa on ollut itse asiassa seurata, että minkä mutkan kautta ihmiset ovat päätyneet lukemaan blogiani. Ajattelin tarjota hieman statistiikkaa teille screenshottien muodossa:Yllä olevat kaaviot eivät varmasti tarjoa mitään kovin erikoista tietoa. Syksyn yhteenvedossa näkyy selvä piikki siinä, kun blogissani käsiteltiin homoseksuaalisuutta. Vauhtia tähän ovat antaneet linkitykset Facebookissa ja Ortodoksi.netissä. Hakusanana "Kreikkalaiset häät" ovat johdattaneet joitakin ihmisiä blogilleni asti, jonka koen mielenkiintoisena yksityiskohtana. Lisäksi "eläinten rääkkäjien" etsijät ovat löytäneet myös tiensä blogiini. Tämä kaiketi liittyy kirjoitukseeni, jossa paheuksen eläinrääkkäystä, mutta samaan aikaan myös lynkkaushenkeä ja eläinaddiktiota.

Tämän vuoden alussa selvää nostetta on antanut se, että blogi on linkitetty suoraan Ortodoksi.netin etusivulle. Haluan tässä yhteydessä mainita, että en ole tyrkyttänyt blogiani minnekään, vaan asiat ovat kulkeneet ihan omia teitään. Vaikka en ole siis julkisuushakuinen niin mieltäni lämmittää kyllä se, että "pullopostini" on päätynyt moneen paikkaan perille. Kiitokset kaikille teille, jotka olette lukeneet ja jopa linkittäneet blogiani.

Toivottavsti meikäläisellä riittää vielä virtaa tälle kuluvallekin vuodelle.