KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

maanantai 25. tammikuuta 2010

Poliittinen visailu

Arvaatteko, että kenestä on kysymys ? ? ?
- Uusi mahdollisuus...
Valehtelee eduskunnalle kirkkain silmin ja joitakin vuosia myöhemmin häntä ylistetään maasta taivaaseeen ja pyydetään takaisin kotimaan poliittiselle kentälle. Ihailtavaa armahtavaisuutta, jota harvemmin näkee. Näin ei olisi käynyt monissa muissa ammateissa (oikeuslaitoksessa, kirkossa, puolustusvoimissa), joissa julkisesta valehtelemisesta olisi mennyt maine varmasti lopullisesti. Onneksi politiikkassa tekojen oikeellisuus ei ratkaise, vaan saavutettu maine.

- Vitsit vähissä...
1980-luvulla tästä henkilöstä kerrottiin paljon vitsejä. En sano, enkä väitä, mutta vuosia myöhemmin ovat vitsit ilmeisemmin vähentyneet ja kaikki on nyt totisinta totta.

- Huippusalaista tietoa...
Tilaisuus teki varkaan ja ATK-alan huoltomies päätti ottaa haltuunsa merkittävän suomalaisen polittikon tietokoneelta arkaluontoista tietoa. Kaikissa muissa maissa varas olisi todennäköisesti etsinyt kansalliseen turvallisuuteen, valtiontalouteen, ulkopoliittisiin suhteisiin tai muuhun sen kaltaiseen liittyviä tietoja. Nämä asiat jäivät kuitenkin toissijaisiksi, kun koneelta löytyi valokuva, jonka arvo ylittää kaiken edellä mainitun...ainakin suomalaisten poliittisessa kiinnostuksessa. Kenen tietokoneesta lienee kysymys?