KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

tiistai 29. syyskuuta 2009

Politiikasta...

"Minulla on paremmat mahdollisuudet voittaa lotossa kuin nähdä hallituksen kaatuvan...."

Tässä eilinen toteamukseni, josta pidän edelleen kiinni.
Sanoin joskus aiemmin, että suomalaiset ovat passiivisia politiikassa. Ja tottahan se on!!! Ihmiset eivät nouse barrikadeille, vaikka maan edustuslaitos rypee korruptiouutisissa. Soraääniä on, mutta niitä löytyy yleensä pääasiassa lehtien mielipidepalstoilta ja netin foorumeista, jotka eivät vaikuta eduskunnan luottamusäänestykseen.

Jos tästä kohusta ei ole mitään muuta seuraamusta kuin se, että keskustan kannatus nousee (sympatian myötä). Huipulla voi tuulla näemmä ihan miten paljon tahansa, se ei kaada ketään. Onhan se ennenkin huomattu, että poliitikot tarvitsevat julkisuutta, vaikka se olisi sitten kielteistäkin.

Ja mikäs siellä ollessa... tavalliset "tyhmät" kansalaiset jupisevat ja kirjoittelevat soraääniään lehtiin ja foorumeihin (ja tällaisiin blogeihin), mutta mitäs siitä. Enemmistöhallitus on siitä hyvä, että se ei kaadu. Kukas nyt rupeaisi äänestyksessä omaan saappaaseen pissimään. Ja onhan se ryhmäkuri aina rehellisyyttä vahvempi asia.

Ihmisten luottamus laskee politiikka kohtaan ja seurauksena on... että politiikka kiinnostaa yhä vähemmän. Ja mitä vähemmän se kiinnostaa ihmisiä, niin sitä enemmän poliitikot voivat tehdä lipevää bisnestä. Loistava kiertokulku, josta ei kärsi muut kuin rehelliset kansalaiset, jotka hyväuskoisina ovat rahoittaneet tätä hommaa muutaman kiertotien kautta.

Demokratia toteutuisi paremmin silloin, kun väärinkäytöksistä olisi todellisia seuraamuksia. Ehkä voisimme tätä valtiovallan esimerkkiä noudatten päästää kaikki talousrikollisetkin vapaiksi. Hehän ovat varmasti vain vilpittömästi unohtaneet käydä kaikkia kuittejaan läpi.

Fakta on, että polittikan huipulle pääsevät todella lahjakkaat. Vähemmän lahjakkaatkin sinne pääsevät, kunhan saavat oikeanlaista avustusta, joka sitten korvataan muina palveluksina. Hetkinen?!!? Tämähän kuulostaa korruptiolta!!!

Ai niin, ketäs siitä nyt oikeasti olisi kiinnostunut...