KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

perjantai 19. kesäkuuta 2009

Kärpäsestä härkänen

Yhdysvalatin presidentti meni sitten tappamaan kärpäsen ihan julkisesti. Tästäkös eläinsuojelujärjestöt jo kimpaantuivat. On se kumma millaisista asioista joku voi päivänsä pilata?

Tässä maailmassa tapahtuu kyllä päivittäin paljon pahempiakin asioita kuin se, että joku on niin ilkeä ihminen, että uskaltaa tehdä pahaa viattomalle kärpäselle. Voi jospa jaksettaisiin kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, kuinka paljon siviilit ovat saaneet kärsiä Lähi-Idässä.

Oikeus on sentään tapahtunut siltä osin, että laittomasti 24 kappaletta kopioinut nainen sai miljoonasakot. Tässäkin voi vain kysyä, että eikös miljoonasakkoja voisi antaa myös raiskaajille ja pahoinpitelijöille, joiden tekoset ovat sentään pykälän verran pahempia? Kaikki on kuitenkin hyvin suhteellista. Huumausaine- ja varkaustuomiot voivat usein olla paljon kovempia kuin henkirikostuomiot. Mikä on lopulta ihmisarvo?

Ulkoisiin asioihin puututaan ja niistä väännetään kättä loputtomiin, mutta ihmisen koko elämän tuhoaviin asioihin ei sen kummemmin puututa. Outoa on elämä. Niin kärpäsen kuin ihmisen näkövinkkelistä...