KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

lauantai 23. joulukuuta 2017

Pitkä tovi viime kirjoituksesta

En ole aikoihin kirjoittanut. Mistäs tämä sitten johtuu?
Rehellisesti sanottuna en ole jaksanut. Alunperinhän blogin tarkoituksena oli tuottaa päässäni liikkuvia ajatuksia tänne kaikkien luettavaksi. Siitähän tuo otsikko “Andrein ajatuksia” on tullut. Ajan myötä kirjoitukset ajautuivat enemmän kirkolliselle linjalle, jolloin otsikko olisi voinut olla vaikka “Pappi Andrein ajatuksia”. Ja kyllähän tämä blogi on hengellistä valistustyötä toteuttanut. Mutta nyt vaikuttaa siltä, että päässä ei liiku mitään…

Tämä ei ole mikään jäähyväiskirjoitus. Blogi ei ole häviämässä mihinkään, vaan odotan tässä itsekin sitä hetkeä, että sinne alkaisi taas syntyä uutta tekstiä. En ole halunnut tehdä blogistani sellaista suoritetta itselleni, että minun on pakko kirjoittaa jotain säännöllisin väliajoin. Olen kirjoittanut silloin kun olen jaksanut ja halunnut. Kirjoitukset syntyvät innokkaina luovuuden hetkinä.

Nyt tässä on viimeinen vuosi mennyt vähän siinä tilassa, että on pitänyt joitakin asioita jättää suosiolla pois, jotta perushommat on tullut tehtyä. Vertauskuvallisesti tätä voisi ajatella tilanteena, jossa mökissä alkaa sulakkeet poksahdella. Ei voi siis pitää kaikkia sähkölaitteita yhtäaikaa päällä, vaan pitää miettiä, että mitä laitteita käytät. Minun tilanteessa blogi on pitänyt jättää nyt hetkellisesti pois. Kirjoittelu perustuu luovuuteen ja jos ihminen käy hieman ylikierroksilla, niin luovuus alkaa valitettavasti kärsiä. Ja siihen yrittää pakottaa itsensä, niin se alkaa näkyä kyllä laadussa. Eli tällaisilla puolivaloilla sitä nyt porskutellaan eteenpäin.

Mutta on sitä juttuakin onneksi syntynyt näin työn puitteissa. Ajattelin kohtapuolin laittaa tänne siitä teillekin luettavaa. Mutta näistä hieman passiivisista kuulumisista huolimatta toivottelen teille kaikille 


oikein hyvää siunattua Kristuksen syntymäjuhlaa!!!