KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

lauantai 5. toukokuuta 2012

Työn alla tällä kertaa

Olen hieman laiskasti kirjoitellut tähän blogiini, mutta en silti aivan joutilaana ole ollut. Tarkoituksena on nyt kasata kaikkea sitä vuosien varrella kertynyttä kirjallista materiaalia kansilehtien väliin. Näitä tuotoksia on toki julkaistu esimerkiksi ortodoksi.netissä ja olenhan niitä ja näitä kirjoitellut myös Aamun Koittoon ja Logokseen. Lisäksi pitää kirjoittaa vielä muutama uusikin juttu.

Joka tapauksessa tämän (ensimmäisen) vihkosen tarkoituksena on tuoda ortodoksisuuden liittyviä  perusasioita esille. Vihkonen toimii siis hyvänä ensioppaana niille, joita ortodoksisuus kiinnostaa. Kirkkokunnan tasolla ollaan  tekemässä ihan kunnollista kirjasta katekumeeneille. Tämä minun vihkonen on tarkoitettu enemmänkin paikalliseen käyttöön ja sen ulkoasustakin vastaavat omat seurakuntalaiset (se ei tee siitä kuitenkaan vähempiarvoista, vaan pikemminkin toisinpäin). Hyvässä lykyssä tämä vihkonen olisi painokunnossa jo kesällä.


Tämän vihkosen lisäksi työn alla on liturgia DVD, joka on tarkoitettu myös opetuskäyttöön. Jumalanpalvelus on kuvattu ja raaka DVD on jo olemassa. Kommenttiraitojen äänittämiseen en ole ehtinyt kunnolla paneutua. Toivottavasti saisin sitäkin tehtyä tässä kesän aikana.

Todistettavasti DVD on jo olemassa ainakin jossain muodossa.

Tästä ja toisestakin projektistani huolimatta pyrin kirjoittelemaan tännekin jotain...kunhan kerkiän...