KUVA: Anna Verikov

Ajatuksia laidasta laitaan, mutta monesti liittyen jollain tavalla ortodoksisuuteen. Olen ortodoksi ja pappi, mutta en kirjoita siinä ominaisuudessa, että mielipiteeni edustaisivat ortodoksisen kirkon virallista kantaa. (Toistaalta en ole omasta mielestäni myöskään kirjoittanut mitään sellaista, joka olisi jotenkin kirkon opetuksen vastaista.)
Kenties on parempi vain todeta, että tässä eräs Andrei vuodattaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon toisten ihmisten luettavaksi.

Olkaa hyvä!

torstai 10. joulukuuta 2009

Matkustamisen iloja...

Uusien paikkojen näkeminen on aina mukavaa ja se todellakin avartaa mieltä. Matkalle lähteminen jännittää aina hieman ja matkustaminen aiheuttaa stressiä. Omalta kohdaltani täytyy myöntää, että stressikerroin on ruvennut lisääntymään nimenomaan tuossa paikasta A paikkaan B siirtymisessä. Siirtyisin mieluusti suoraan Star Trekistä tutulla siirtimellä haluamaani matkakohteeseen.

Mutta mikä sitten mättää?
Kuten olen joskus aiemmin maininnut, niin lentomatkailuun liittyvä terrorismin pelko saa monet tuntemaan itsensä enemmän tai vähemmän rikolliseksi. Erilliseen pussiin pakattavat shamppoo- ja käsirasvatuubit ovat tietysti pieni muodollisuus. Samoin metallinpaljastaminen ujellus ja sen kautta tarkempi syynäys.

Mutta Paul Kilduffia vapaasti lainatakseni, aina kun esimerkiksi vanhuksia ja invalideja syynätään perusteellisesti turvatarkastuksessa, niin samaan aikaan toisessa maailmankolkassa terroristit hykertelevät vahingoniloisesti luolissaan. Tietysti, nesteiden kuljetuksen rajoittamisen myötä myös odotushallin pullotetun veden myyjät ovat alkaneet hykerrellä käsiään.

Mutta kaikki tietysti tapahtuu meidän omaksi parhaaksi ja siinä ei kärsi kuin matkustusmukavuus. Ja matkustaessa sattuu ja tapahtuu aina kaikenlaista. Siinä kai piilee sen viehätys. Mutta ei se aina niin kivaa ole, kun homma ei toimi...

Mikko ja minä odotellaan omia laukkujamme... Taustalla olevat laukut ovat joltain aivan toiselta lennolta...